085- 303 71 91 contact@talentizer.eu

KTA titel

Dit is een KTA alinia op het woord KTA voor te laten komen, herhaling KTA

In het nieuws

 

 

 

Discover   Develop   Deploy

KernTalenten in de praktijk


De Leuvense Facultyclub zet al jaren de KernTalentenmethode succesvol in.


Tine Verhelst, de algemeen directeur van de Facultyclub heeft een duidelijke visie. “Het beste halen uit je medewerkers en het talent op de juiste plaats inzetten: dat is de belangrijkste doelstelling van de ‘KernTalentenMethode’, waarop  we een groot deel van ons personeelsbeleid hebben gebaseerd.”


Lees hoe de Facultyclub de KerntalentenMethode succesvol inzet.

Herken en voorkom burn-out en bore-out


De juiste mens op de juiste plek.
Dat is de basis voor gezond werken.


In het vakblad Arbo van Vakmedianet verscheen het artikel ‘De juiste mens op de juiste plek’ van Frans Corten,  KernTalentenAnalist en -trainer. Hij gaat in dit artikel dieper in op hoe je met een KernTalentenAnalyse het gevaar op burn-out en bore-out concreet kan duiden.


 Lees hier het volledige artikel.

 

 

KernTalentenmethode valt in de prijzen


Mensa Fonds Award categorie Werk


Op 7 november 2015 vond in Leiden de feestelijke uitreiking plaats van de jaarlijkse Awards van het Mensa Fonds. Met deze prijzen uit het Mensa Fonds haar waardering voor best practices op het gebied van hoge intelligentie. Danielle Krekels bedenker van de KernTalentenmethode won in de categorie Werk.

 

 


Danielle Krekels wint Mensa Award!

Eerste analyse die hoogbegaafdheid 'aankan'


Hoogbegaafdheid en KernTalenten.


Voor de profilering op de arbeidsmarkt blijken algemene beschrijvingen van hoogbegaafden vaak niet te voldoen. De KernTalentenmethode van Danielle Krekels uit België is het eerste analysemodel dat hoogbegaafdheid ‘aankan’. Erkende KernTalentenAnalisten Frans Corten en Rianne van de Ven leidden hierover een sessie tijdens de conferentie ‘Een leven lang hoogbegaafdheid in ontwikkeling’ die 8 september 2015 in Amsterdam werd gehouden.


Lees het persbericht.

Innovatie is een kwestie van kinderspel


Terug naar de bron: de kindertijd.


“Wie in zijn organisatie innovatief wil zijn, haalt daarvoor best de mensen in huis die in hun kindertijd speelden met Lego-blokken, schilderijen maakten en helemaal konden wegdromen bij een streepje muziek. Dat stelt Danielle Krekels van Core Talents vast na meer dan 20 jaar onderzoek. Samengevat kunnen we dus stellen dat de interesses die iemand had voor zijn puberteit begon, een zeer goede indicatie geven van het potentieel dat deze persoon heeft om bepaalde taken op het werk goed of minder goed te kunnen doen.”

 


Lees het artikel van Kurt Meers met Kristel Germis, één van de  KernTalentenanalisten.

Ziek zijn van verveling op het werk


Geveld door een bore-out.


Het resultaat van een bore-out is erg vergelijkbaar met dat van een burn-out: je geraakt uitgeput. Frouke Vermeulen kreeg er zelf mee te maken en schreef er een boek over. Als bore-out coach begeleidt ze nu mensen die in dezelfde situatie zitten. “Wat opvalt zijn de grote schaamte en taboe die nog op het thema rusten en dat maakt het moeilijk om toe te geven dat je je verveelt op het werk”, verklaart ze in het VRT-Journaal.

 

Lees het artikel.

Talentherkenning


Op basis van speelgoed, hobby’s, sport.


Speelgoed, hobby’s en sporten uit de kindertijd zeggen vaak meer over iemands talent en karakter dan naar voren komt uit assessments en competentietesten. ‘KernTalentenspecialist’ Marc Budel wijst er op dat persoonlijkheid voor het overgrote deel bij de geboorte immers al vast ligt. Voor coaches van sporttalent is het daarom van belang om daar een goed beeld van te hebben.

KernTalentenmethode


Zet mensen in hun kracht.


Anna Geburtig, KernTalentenAnalist schreef een zeer boeiend artikel over KernTalenten in Coachlink Magazine 4 – Kracht. 

Volledige artikel lezen