over kerntalenten

Wat zijn kerntalenten?

Kerntalenten geven jouw aard/karakter én jouw potentieel én jouw intrinsieke motivatie weer.

Kerntalenten vertellen jou wie jij van nature bent/wil zijn. En ook waarvoor je aanleg hebt van nature en wat dus ontwikkelbaar is. Kortom, wat jou motiveert, uitdaagt, drijft.

Je leert jouw energiegevers kennen én je energievreters. Je weet daardoor jouw risico’s op een burn-out en bore-out.

Van 23 kerntalenten wordt onderzocht hoe sterk deze van nature bij jou zijn.

Een kerntalentenanalyse doe je maar één keer in je leven.
De uitkomst geldt namelijk voor de rest van je leven.

“Ontdek wat jou motiveert, uitdaagt en drijft!”

Kerntalenten en competenties

Kerntalenten zijn jouw aard + potentieel + intrinsieke motivatie.
Competenties gaan over kennis + vaardigheden + attitude.

Kerntalenten gaan niet over wat je kunt of waar je goed in bent. Wel kunnen kerntalenten ontwikkeld zijn en worden tot competenties door bijvoorbeeld ervaring en opleiding.

Het ontwikkelen van kerntalenten die niet sterk zijn, voegt weinig toe en kost je veel moeite. Daarom is het belangrijk dat jij je richt op het ontwikkelen van jouw sterke kerntalenten. Daaruit haal je immers jouw plezier en voldoening.

Jacco

Geen kleur, geen type, geen hokje

Jij bent authentiek en uniek. Geen kleur, geen type en niet in een hokje te plaatsen. De kerntalentenanalyse geeft jou een totaal en compleet beeld van jouw persoonlijkheid. Je wordt niet vergeleken met anderen of met bepaalde vooraf gedefinieerde types, kleuren e.d.

Dit is dus één van de grote verschillen in vergelijking met andere methodes.

Accepteer alsjeblieft statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Jouw kindertijd, jouw bron

In de kerntalentenanalyse gaan wij terug naar wat jij deed in jouw kindertijd (4-12 jaar) en hoe graag. Daarbij gaat het er niet om of je dat vaak deed of dat je er goed in was. Het is verder belangrijk dat het jouw herinnering is. Niet dat je het van je moeder hebt vernomen of op een foto van jezelf hebt gezien.

“Ik herinner mij niet zoveel van mijn jeugd, het is zo lang geleden”,  is een veel gehoorde reactie. Als we eenmaal met de kerntalentenanalyse zijn gestart, is men vaak verbaasd over wat er allemaal aan herinneringen boven komt. Het vooraf invullen van de vragenlijst met meer dan 150 activiteiten helpt daar zeker bij.

In jouw kindertijd was je nog puur en onbevangen. Je deed gewoon wat je deed. En als je eenmaal bezig was, vroeg je je niet af waarom je daarmee bezig was. Met de kerntalentenanalyse kom je tot jouw kern, bij wie je echt van binnen bent. Puur en zonder oordeel.

“Ik wilde heel graag toneel spelen, maar heb dat nooit gedaan omdat het niet mocht van mijn ouders”. Een kind vindt altijd een manier om uit te leven wat hij/zij graag wil. En er zijn voor een kind meerdere manieren om dat te doen.

Wat je met de kerntalentenanalyse kan  

De uitkomst van de kerntalentenanalyse kan voor zeer veel verschillende onderwerpen en hulpvragen worden toegepast. Daarbij wordt ook altijd gekeken welke omgeving en context jij nodig hebt om jouw kerntalenten te kunnen uitleven.

Achtergrond kerntalentenmethode

Danielle Krekels (Coretalents België) ontdekte in 1989 wat later ‘kerntalenten’ zouden blijken te zijn. In die tijd had zij een bloeiend selectiebureau waarvoor zij dagelijks ingenieurs interviewde.

Tijdens die interviews hoorde ze hen vaak de link leggen met wat zij als kind graag deden en wat zij in de volwassen tijd deden. Danielle vroeg zich steeds vaker af of het zou kunnen dat een kind niet creatief wordt door met Lego te spelen, maar graag met Lego speelt omdat het al creatief is?

Het was de start van 20 jaar empirisch onderzoek dat resulteerde in de Coretalents-methode. Inmiddels gebruiken meer dan 400 Coretalents-analisten in diverse landen deze krachtige methode en er zijn 50.000 mensen bij wie een kerntalentenanalyse is uitgevoerd. Ook is de methode omarmd door profit en non-profit organisaties waar het een belangrijke bijdrage levert binnen de uitvoering van HR.

Waarom Talentizer?

Ervaring

Met een schat aan praktijkervaring in verschillende sectoren en branches ben je bij Talentizer verzekerd van professionele begeleiding die gebaseerd is op een solide basis van kennis en expertise.

Gediplomeerd & gecertificeerd

Onze kerntalentenanalisten zijn officieel gediplomeerd en gecertificeerd door Coretalents. Dit waarborgt de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid in het uitvoeren van kerntalentenanalyses en begeleiding.

Persoonlijke aandacht

Bij Talentizer sta jij centraal. Wij luisteren naar jou en  denken graag met je mee. Of  de kerntalentenanalyse iets voor jou kan betekenen bijvoorbeeld en hoe dan. Al eens een kerntalentenanalyse gedaan? Ook dan kun je bij ons terecht. 

Dit zeggen onze klanten over ons:

Sebastiaan

Het is zowel zakelijk als privé een perfecte eyeopener. Ik zou zeggen: grijp deze kans om jezelf opnieuw te kennen en sterker te maken. Laat de toppers van Talentizer je helpen het beste uit jezelf te halen.

Tamara

Jacco is een fijne gesprekspartner, enthousiast, stelt je gelijk op je gemak en neemt de tijd voor je. Dat zorgt voor een mooi en open gesprek.

Auke

Ageeth was tijdens dit proces een hele prettige sparringpartner die mij heeft uitgedaagd om in de spiegel te kijken die ze mij voorhield. Hierdoor heb ik een realistischer beeld gekregen van wie ik werkelijk kan en mag zijn.

Jorien

De service die Talentizer biedt is heel goed en ik zou het iedereen aanraden. Er wordt echt de tijd voor je genomen en je hebt er levenslang plezier van.

Meer weten?

Wil je weten of de kerntalentenanalyse echt iets voor jou kan zijn?
Heb je al eens kerntalentenanalyse gedaan en wil je hiermee verder?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij nemen graag de tijd voor je.