Waarom kiezen organisaties voor de kerntalentenmethode?

In een wereld waar talentmanagement cruciaal is voor het vinden en behouden van de juiste mensen op de juiste plek, mag de kerntalentenmethode zich verheugen op toenemende belangstelling en inzet vanuit diverse organisaties

De methode onderscheidt zich als een unieke aanpak voor het verkrijgen van diepgaand inzicht in de aard, het potentieel en de intrinsieke motivatie van mensen.

Vooruitstrevende organisaties kiezen voor de kerntalentenmethode o.a. om de volgende redenen:

  1. Diepgaand inzicht: Waar andere methoden oppervlakkig kunnen zijn, graaft de kerntalentenmethode dieper – teruggaand naar iemands speelgedrag tussen het vierde en twaalfde levensjaar. Dit biedt een uniek en genuanceerd beeld van iemands aard, potentieel en intrinsieke motivatie.
  2. Levenslange relevantie: In tegenstelling tot assessments die regelmatige updates vereisen, gaat de uitkomst van een kerntalentenanalyse een leven lang mee. Investeer één keer en pluk jarenlang de vruchten van je inzichten.
  3. Strategische personeelsplanning: Of je nu iemand wilt aannemen, promoten, of ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling, de kerntalentenmethode biedt de kerntalentenmethode de cruciale basis om deze beslissingen met vertrouwen en nauwkeurigheid te nemen.
  4. Optimaliseer teamdynamiek: Begrijp de unieke talenten binnen je team en hoe deze complementair zijn. Creëer teams die zowel harmonieus als hoogproductief zijn.
  5. Verminder kosten: Vermijd de hoge kosten van verkeerde aanwervingen en personeelsverloop door vanaf het begin de juiste beslissingen te nemen.
  6. Bevorder werktevredenheid: Medewerkers die in rollen werken die aansluiten bij hun kerntalenten zijn gelukkiger, meer betrokken en productiever. Dit leidt tot een positievere werkcultuur en een beter bedrijfsresultaat.

 

“Ken het DNA van je organisatie”

Elke organisatie streeft ernaar het beste uit haar mensen te halen. De kerntalentenmethode is niet zomaar een tool, maar een investering in de toekomst van uw organisatie en haar medewerkers. Maak de keuze voor diepgaand, duurzaam inzicht – kies voor de kerntalentenmethode.

Kerntalenten praktisch toegepast

Talentizer werkt al jaren samen met diverse organisaties in het bedrijfsleven en de overheid om dit bovenstaande te realiseren.

Wij hebben ruime ervaring met o.a. de onderstaande onderwerpen. Heb je vragen over specifieke toepassingen, neem dan gerust contact met ons op!

De basis van ieder traject is altijd de kerntalentenontdekking.

Selectie van nieuwe kandidaten

Naast een klinkende CV en prima gesprekken wil je als organisatie weten in hoeverre de kandidaat over de passende (kern)talenten beschikt en wat het potentieel van iemand is. We vertalen het functieprofiel naar de vereiste kerntalenten en brengen advies uit.

Optimaliseren van teams

Perfect voor managementteams, teams die een rol spelen bij innovatie, productontwikkelingsteams, klantteams, etc. Herken het potentieel binnen het team en optimaliseer het benutten van het aanwezige talent en/of breidt je team uit met de mensen die matchen. 

Doorstroom

Wanneer medewerkers solliciteren op interne vacatures of wanneer je overweegt iemand door te laten groeien binnen de organisatie is het van belang om te weten of iemand over de passende (kern)talenten beschikt voor deze functie. Talentizer geeft je graag de antwoorden.

Uitstroom

Afscheid nemen is soms onvermijdelijk en kan voor alle partijen vervelend zijn. Geef je mensen extra perspectief door hun kerntalentenconstellatie te laten onderzoeken. Heldere inzichten en duidelijke adviezen.

Re-integratie na burn-out of bore-out

Wanneer iemand na een burn-of bore-out weer (deels) aan het werk gaat, is het van belang dat er passend werk is. Minder uren hetzelfde werk doen als voor de burn-/bore-out leidt in nagenoeg alle gevallen niet tot het gewenste resultaat. Werk laten doen dat minder inspanning vraagt, zal de klachten eerder verergeren en herstel vertragen. Laat je adviseren door Talentizer over welk werk wel past en onder welke omstandigheden.

Re-integratie eerste en tweede spoor

Ook bij re-integratie 1e of 2e spoor starten we altijd en als eerste met de kerntalentenanalyse. Dit is hét fundament voor de rest van het traject en de toekomst van jouw  medewerker. Hierop volgen minimaal 5 en doorgaans maximaal 10 coachingsgesprekken. Hierin gaat jouw medewerker aan de slag met onderwerpen als wie ben ik, wat kan ik, arbeidsmarktoriëntatie, zichzelf presenteren, solliciteren. 

Meer weten?

Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over de behoeftes en vragen van jouw organisatie.